galaxy mini

Translate to your language

Sunday, May 8, 2011

9 mimpi S.A.W

Salam untuk hari ini!! Aku nak kongsi satu benda...

Daripada Abdul Rahman Bin Samurah ra berkata,
Nabi Muhammad saw bersabda:

"Sesungguhnya aku telah mengalami mimpi-mimpi

yang menakjubkan pada malam aku sebelum di
Israqkan........"

1. Aku telah melihat seorang dari umatku telah di datang oleh malaikatul maut dengan keadaan yg amat mengerunkan untuk mengambil nyawanya, maka malaikat itu terhalang perbuatannya itu disebabkan oleh KETAATAN DAN KEPATUHANNYA KEPADA KEDUA IBUBAPANYA. 


 

 2. Aku melihat seorang dari umatku telah disediakan azab kubur yang amat menyeksakan, diselamatkan oleh berkat WUDUKNYA YANG SEMPURNA.

 

3. Aku melihat seorang dari umatku sedang dikerumuni oleh syaitan-syaitan dan iblis-iblis lakhnatullah, maka ia diselamatkan dengan berkat ZIKIRNYA YANG TULUS IKHLAS kepada Allah.


4. Aku melihat bagaimana umatku diseret dengan rantai yang diperbuat daripada api neraka jahanam yang dimasukkan dari mulut dan dikeluarkan rantai tersebut ke duburnya oleh malaikat Ahzab,tetapi SOLATNYA YANG KHUSUK DAN TIDAK MENUNJUK-NUNJUK telah melepaskannya dari seksaan itu.


 

5. Aku melihat umatku ditimpa dahaga yang amat berat, setiap kali dia mendatangi satu telaga di halang dari meminumnya, ketika itu datanglah pahala PUASANYA YANG IKHLAS KEPADA ALLAH SWT memberi minum hingga ia merasa puas.

 

6. Aku melihat umatku cuba untuk mendekati kumpulan para nabi yang sedang duduk berkumpulan-kumpulan, setiap kali dia datang dia akan diusir, maka menjelmalah MANDI JUNUB DENGAN RUKUN YANG SEMPURNANYA sambil kekumpulanku seraya duduk disebelahku.

 

7. Aku melihat seorang dari umatku berada di dalam keadan gelap gelita di sekelilingnya, sedangkan dia sendiri di dalam keadaan binggung, maka datanglah pahala HAJI DAN UMRAHNYA YANG IKHLAS KEPADA ALLAH SWT lalu mengeluarkannya dari kegelapan kepada tempat yang terang - benderang.

 

8. Aku melihat umatku cuba berbicara dengan golongan orang mukmin tetapi mereka tidakpun membalas bicaranya, maka menjelmalah SIFAT SILATURRAHIMNYA DAN TIDAK SUKA BERMUSUH-MUSUHAN SESAMA UMATKU lalu menyeru kepada mereka agar menyambut bicaranya, lalu berbicara mereka dengannya.

 

9. Aku melihat umatku sedang menepis-nepis percikan api ke mukanya,maka segeralah menjelma pahala SEDEKAHNYA YANG IKHLAS KERANA ALLAH SWT lalu menabir muka dan kepalanya dari bahaya api tersebut.

SABDA RASULULLAH SAW: "SAMPAIKANLAH
PESANANKU KEPADA UMATKU YANG LAIN
WALAUPUN DENGAN SEPOTONG AYAT"SUBHANALLAH...BEGITU KEBESARAN DAN PENGASIHNYA ALLAH SUBHANAHU WATA'ALA....DGN HANYA SEKADAR SEKELUMIT PAHALA DAN KEIKHLASAN HAMBA-NYA..DIHINDARKAN DARI SIKSA AZAB-NYA...SUBHANALLAH

7 comments:

puteraduyong said...

sangat menarik perkongsian ilmu ni...terima kasih

dwaty said...

saya nak minta izin tuk share....

wanxbotak said...

diizinkan dwaty

Hafiz said...

indah2..
nk share jgak..
permisi ya..

riff said...

Subhanallah..sesungguhnya mimpi Rasulullah S.A.W adalah benar belaka.

Anonymous said...

ini menarik! terima kasih sebab share.. :)

chinta qiela said...

mintak izin untuk share kat blog qila . terima kasih (:

lain-lain artikel-best

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...